Hoe bouw je een goede affiliate website?

Hoe bouw je een goede affiliate website? Als je naar een antwoord op zoek bent dan gok ik dat je graag in affiliate marketing wilt starten.

Je kunt starten met affiliate marketing op social media. Maar de meest logische stap is eerst het maken van een eigen affiliate website. Op deze website kun je een eerste start maken. Later is het altijd nog mogelijk om de affiliate marketing uit te breiden naar social media of bijvoorbeeld email marketing.

In de artikel ga ik je meer vertellen over hoe je een goede affiliate website bouwt. Dit wordt de basis voor jouw start in affiliate marketing!

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een website waarop iemand producten van anderen promoot. Bij een verkoop van zo’n product ontvang je een commissie. De eigenaar van de website verdiend dus alleen geld als er daadwerkelijk verkopen gerealiseerd worden.

Maak je geen verkopen? Dan ontvang je ook geen commissie. Dit maakt het een mooi systeem voor zowel adverteerders als publishers. Niemand loopt een risico. De adverteerde hoeft alleen te betalen als jij een verkoop maakt. En jij krijgt dus een commissie voor daadwerkelijk elke verkoop.

Als je hier in groeit en beter in wordt kan dit bedrag al snel oplopen. Verwacht alleen niet dat je op korte termijn al veel inkomsten krijgt. Je kunt je voorstellen dat je niet de enige bent die dit gaat doen.

Een affiliate website richt je zo in dat je hier producten op kunt verkopen. Je kunt zelf kiezen in welke niche je een website maakt en hoe jij je website in wilt delen.

Affiliate website voorbeeld

Om je een idee te geven van een aantal goede affiliate website zal ik je mijn eigen websites als voorbeeld geven. Natuurlijk zijn er zat voorbeelden te vinden maar hierbij kun je al een beetje idee krijgen hoe het in elkaar zit.

Een voorbeeld van een affiliate artikel is bijvoorbeeld deze over de FIRE Masterclass van financieel vrije vrouw. In dit artikel vertel ik over een product wat niet van mij is. Wel zorg ik altijd dat ik zelf een product eerst test voordat ik hierover op mijn website schrijf.

Zo ervaar je zelf ook hoe een product daadwerkelijk is. Ook kun je zo echt je eigen verhaal maken. Ik raad je ten zeerste af om informatie van andere mensen te gebruiken. Google kan je gewoon een ‘penalty’ geven als dit gebeurd. Je hele website wordt hierop afgestraft en zal niet meer boven in de zoekresultaten komen.

Affiliate website starten

Het is in theorie voor iedereen mogelijk om een affiliate website te starten. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je bij veel affiliate netwerken 18 jaar moet zijn om je aan te melden. Je kunt dan wel al jonger beginnen met het opbouwen van je website.

Zo kun je vast dingen leren en een mooie basis bouwen om affiliate marketing op toe te passen.

In de onderstaande video kun je zien hoe je zelf een WordPress website bouwen. Deze kun je stap voor stap volgen. Ook het thema wat wordt gebruikt in deze video is een lichtgewicht thema. Deze kun je dus prima gebruiken!

Video voor het opbouwen van een WordPress Website

Voordat je begint met het opbouwen van je WordPress Website moeten er nog een paar dingen gebeuren. Dit zijn de eerste 4 stappen die je hieronder in het stappenplan voor het bouwen van een affiliate website vindt.

Stappenplan voor het bouwen van een affiliate website

Hoe ga je een goede affiliate website bouwen? Wat is hiervoor nodig? Je wilt natuurlijk een waardevolle website bouwen.

Hieronder vertel ik je de stappen die nodig zijn om een goede affiliate website te bouwen:

 1. Kies een niche waarin je jouw website wilt bouwen. Mijn tip: Kies iets waar je verstand van hebt of grote interesse in hebt. Het schrijven van artikelen wordt veel makkelijker als je kennis hebt of veel interesse. Een specifieke niche is beter dan een heel algemene niche.
 2. Bedenk een domeinnaam voor jouw website. Deze kun je al registreren voor maar een paar euro. Op de website van Versio kun je bijvoorbeeld vinden of een domeinnaam al in gebruik is. Hier kun je ook gelijk je webhosting regelen.
 3. Regel webhosting. Hierin heb je verschil tussen wel of geen gedeelde hosting. Voor een begin is gedeelde hosting niet erg. Als je groot wordt, is gedeelde hosting niet meer aan te raden. Een gedeelde hosting kan je website laadtijd verlengen op drukke momenten.
 4. Installeer WordPress. Hiermee kun jij geheel zonder bijkomende kosten je website opbouwen. Binnen WordPress zelf kun je verschillende thema’s kiezen waarmee je een basis hebt voor je website indeling. Hierin is het slim om voor een lichtgewicht thema te kiezen. Deze codes zijn korter en daarmee wordt je laadtijd van je website sneller.
 5. Nadat je WordPress hebt geïnstalleerd kun je aan de slag. Schrijf je eerste bericht of maak je eerste pagina. Zorg dat er naast tekst ook dingen als afbeeldingen of video’s in je bericht komen te staan. Druk op publiceren als je bericht volledig geschreven is.
 6. Pas de lay-out aan naar je eigen smaak. Hou het simpel en maak het niet te ingewikkeld voor jezelf. De lay-out is altijd en elk moment nog aan te passen.
 7. Meld je website aan bij verschillende affiliate netwerken. Om te zoeken welk affiliate netwerk bij jouw past heb ik een apart artikel geschreven. In dit artikel vertel ik je wat je kunt promoten bij verschillende netwerken en wat de hoogte van de commissies zijn. Dit artikel kun je hier lezen.
  Soms is het zo dat je aanmelding bij een netwerk pas wordt geaccepteerd als er al wat content op je website staat.
 8. Na je aanmelding bij een affiliate netwerk kun je affiliate links in jouw berichten gaan plaatsen. Dit is noodzakelijk als je geld wilt gaan verdienen. Deze affiliate links hebben een trackingcode waardoor een netwerk kan zien dat de verkoop via jouw site is gekomen.

Verdieping voor het bouwen van een goede affiliate website

De stappen hierboven vormen de basis om een goede affiliate website te bouwen. Als alles nieuw voor je is, is hier waar je focus eerst moet liggen. Maar nadat je al deze stappen hebt gevolgd moet je verder om daadwerkelijk een goede affiliate website te bouwen.

Met een paar artikelen en links op je site heb je nog niet per definitie een inkomen. Je moet goed worden in wat je doet. Daarom zijn er nog wat dingen wat slim is om je in te gaan verdiepen. Dit zijn onder andere:

 • Content: Dit is letterlijk gewoon tekst. De basis voor je website moet bestaan uit kwalitatief goede content. Geef waarde mee in je artikelen. Zorg dat lezers er wat aan hebben.
 • SEO: In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Je wilt natuurlijk dat jouw website goed scoort in Google. Een hoge plaats in Google levert je gratis bezoekers op. Natuurlijk kun je later ook altijd nog gaan adverteren.
 • Linkbuilding: Hierin maak je een onderscheid in intern linken en extern linken. Met intern linken zorg je dat jouw lezers gelijk door kunnen klikken naar de juiste informatie. Ook een goede indeling van het menu is belangrijk. Bij extern links maak je links naar andere sites toe. Ook deze geven weer waarde aan jouw eigen website.
 • Social Media: Hier kun je mee starten als je een groter bereik wilt krijgen. Maak een professioneel account aan op de meest populaire platforms. Zorg ook hierbij dat je content deelt wat van waarde is voor je volgers.
In deze video zie je een SEO Stappenplan voor WordPress. In deze video worden meerdere SEO tips gegeven. De video duurt vrij lang maar het is zeker de moeite om hier even de tijd voor te nemen. Je hoort Tonny in deze video. Dit is één van de eigenaren van de IMU. Een wat oudere video maar nog steeds waardevol.

Cursus bouwen affiliate website

Er zijn best een aantal goede online cursussen te vinden die jouw verder kunnen helpen met het bouwen van een goede affiliate website. Hieronder zal ik je over een paar cursussen wat vertellen. Dit zijn cursussen die ik zelf echt een aanrader vind. Niet elke cursus heeft dezelfde kwaliteit. En zonder kennis is het lastig om de juiste cursus te vinden.

Download hier een gratis e-book over affiliate marketing!

SEO Cursus

SEO is één van de belangrijkste onderdelen voor een goede affiliate website. Een cursus hiervoor die ik je echt aan kan raden is de cursus Meester in SEO. Deze is eigendom van de IMU. De grootste speler op het gebied van affiliate marketing. Je leert hierbij van Tonny en Martijn alles wat nodig is om een expert te worden in SEO.

Lees hier meer over de cursus Meester in SEO!

Of download hier een gratis e-book over SEO!

Scoren_in_google_seo_cursus_screenshot
Screenshot van de SEO cursus. De cursus bestaat uit 11 modules met 69 lessen.

Totale toegang tot IMU+

IMU is de afkorting voor internet marketing unie. In de IMU+ zitten alle cursussen die eigendom zijn van de IMU. Hierin leer je echt zo’n beetje alles wat nodig is voor het bouwen van een goede affiliate website. De volledige SEO cursus waarover ik hierboven heb verteld zit hier ook bij. Toegang tot IMU+ krijg je door een maand- of jaarlidmaatschap aan te gaan.

Hierin zitten onder andere de volgende cursussen:

 • Meester in SEO
 • Emailmarketing
 • Product lanceringen
 • Content marketing
 • Facebook marketing
 • Conversie optimalisatie

En dit zijn ze nog niet eens allemaal. Ook krijg je toegang tot alle verschillende e-books, downloads en opnames van evenementen.

Meer over het IMU+ lidmaatschap vind je hier!

Boek Online Marketing Tornado

Leer jij liever alles uit een boek van via een cursus? Dan is het boek de Online Marketing Tornado het boek wat je moet lezen! Dit boek staat echt helemaal vol met allemaal handige informatie. Eigenlijk is dit boek onmisbaar voor iedereen die in affiliate marketing begint. Het is een echt blauwdruk voor je eigen business.

Ook is het boek een aanrader als je niet gelijk veel geld wilt uitgeven. Het fysieke boek is goedkoper dan een cursus of lidmaatschap. Dit is een eenmalige aanschaf van maar 20 euro!

Lees hier meer over het boek De Online Marketing Tornado!

Plaats een reactie