Is affiliate marketing winstgevend?

Is affiliate marketing winstgevend? Wil jij starten met affiliate marketing maar vraag jij je af of het winstgevend is? Droom jij van geld dat binnen stroomt? Wil je slapend geld verdienen? Of een passief inkomen? In dit artikel geef ik je antwoord op de vraag of affiliate marketing winstgevend is.

Eerst zal ik je wat meer achtergrond geven over affiliate marketing. Daarna krijg je meer informatie over daadwerkelijk geld verdienen met affiliate marketing en aan het einde van dit artikel zal ik je een samenvatting geven of affiliate marketing daadwerkelijk winstgevend is.

Meer over affiliate marketing

Wat is affiliate marketing? Met affiliate marketing verkoop jij een product van een ander. Voor elke verkoop die je maakt ontvang jij geld. Dit heet een commissie. Dit bedrag is per aanbieder verschillend. De aanbieder is degene die het product aan bied wat jij kunt verkopen. Jij bent als verkoper de affiliate of publisher..

Allereerst heb je een eigen website nodig om aan affiliate marketing te beginnen. Als je deze al hebt, kun je zo beginnen. Anders is het noodzaak om zelf een website te maken of te laten maken. Als je zelf op een simpele manier een website wilt beginnen dan kan ik je aanraden om te beginnen met de Affiliate Marketing Revolutie.

De Affiliate Marketing Revolutie is een goedkope cursus waarin je de beginselen leert van affiliate marketing. Ook krijg je de stappen hoe je zelf op een simpele manier een website op kunt bouwen. Met video’s waarin je precies kunt zien wat je moet doen, is het voor iedereen makkelijk om een eigen website te beginnen.

Nadat je website online staat kun je beginnen met affiliate marketing. Dit is het moment dat je producten kunt gaan verkopen. Vanaf dit moment kun je gaan beginnen met geld verdienen. Elke verkoop die je maakt, levert je geld op.

Voor nog iets meer uitleg over affiliate marketing heb ik een video van de KvK gevonden. Hierin word een korte uitleg over affiliate marketing gegeven voor de adverteerder en publisher.

Uitleg over affiliate marketing

De eerste stap om geld te verdienen met je website

Je website online zetten is allereerst nodig voordat je geld kunt verdienen. Als je website online staat, kun je je aanmelden bij affiliate netwerken. Deze netwerken zijn een verbindingspunt tussen de merchant (aanbieder) en jou als affiliate (verkoper).

Zo’n affiliate netwerk regelt ook de betalingen. Hiermee kun je erop vertrouwen dat financieel alles goed gaat. Op producten zit altijd een wettelijke niet goed geld terug garantie. Deze periode is minimaal 2 weken. Sommige aanbieder geven deze garantie langer. Pas nadat een een product over deze termijn heen is, is het geld van jou.

Je hebt verschillende affiliate netwerken. Je hebt netwerken waarbij veel bedrijven zijn aangesloten. Bij deze netwerken heb je toegang tot heel veel producten van verschillende bedrijven. Vaak moet een bedrijf jou website wel goed keuren voordat je met verkopen mag beginnen. Dit zijn netwerken zoals:

 • Tradetracker
 • Tradedoubler
 • Daisycon
 • Awin

Ook heb je affiliate netwerken die specifiek dienen voor één winkel of aanbieder. Dit zijn vaak grote bedrijven die hun eigen affiliate netwerk hebben opgezet. Als je bij deze netwerken aanmeld, kun je gelijk alle producten van dit bedrijf verkopen. Bedrijven die dit hebben zijn:

 • Bol.com
 • Wehkamp
 • Coolblue

Dan is er nog een 3e variant van een affiliate netwerk. Op deze netwerken worden alleen digitale producten verkocht. Digitale producten zijn vaak dingen die niet alledaags zijn maar hebben wel gemiddeld een hogere commissie. Deze netwerken zijn:

 • Paypro
 • Plug & Pay

Voor bijna alle netwerken kun je je gratis aanmelden. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je starten met verkopen. Het is dan mogelijk om je eigen links op je website te plaatsen. In deze links zit een tracking code. Deze verteld een aanbieder dat het product via jouw website is gekocht. Op dit moment heb jij geld verdiend.

Hoe verdien je geld als affiliate?

Hierboven in dit artikel is je misschien al duidelijk geworden hoe je geld verdiend als affiliate. Je start met het maken van een website. In welke branche je dit doet, is geheel je eigen keuze. Ik zelf adviseer je om in een branche te beginnen waar je affiniteit mee hebt. Dus iets waar je passie ligt. Je kunt je voorstellen dat het lastig is om over een product te schrijven als je er zelf geen gevoel mee hebt.

Je website moet je vervolgens aanmelden bij één of meerdere affiliate netwerken. Zodra je aanmelding geaccepteerd wordt, kun je gaan verkopen. Op het affiliate netwerk zie je altijd van te voren hoeveel geld je verdiend voor een verkoop.

Soms verdien je een vast bedrag per verkoop en soms een percentage per verkoop. Zo weet je precies wat je kunt verdienen en of jij het de moeite vind. Zodra je iets hebt gevonden wat jij wilt promoten kun je aan de slag. Je schrijft een artikel over dit product en hierin plaats jij je persoonlijke affiliate link.

Meer is er niet voor nodig om geld te verdienen als affiliate. Dit lijkt misschien wat ingewikkeld. Maar als je eenmaal aan hebt gemeld bij een aantal affiliate netwerken dan zul je zien dat het allemaal vrij simpel werkt.

hoe_verdien_je_geld_als_affiliate
Manieren om geld te verdienen als affiliate

Je kunt met affiliate marketing ook geld verdien als je je richt op andere zaken naast scoren in Google. Zo kun je ook een eigen mailinglijst opbouwen om klanten te bereiken. Of kun je op social media aan de slag. Daarnaast kun je ook advertenties plaatsen in Google of op social media. Dit vergt dan natuurlijk wel eerst een investering voordat het geld oplevert. Maar het kan zeker de moeite waard zijn.

Hoe groot zijn de commissies?

Hoe groot de commissies zijn, hangt heel erg af van een aanbieder. Op fysieke producten ligt de commissie vaak tussen de 2%-10%. Bij digitale producten kan de commissie oplopen tot wel 50% per verkoop.

Het verschil hierin is groot. Dit is logisch. Een digitaal producten hoeft maar één keer gemaakt te worden. Een fysiek product moet voor iedereen opnieuw geproduceerd en geleverd worden.

Je kunt bijvoorbeeld voor het verkopen van een digitale cursus van 1000 euro of meer soms wel tot 500 euro commissie verdienen. Dit klinkt natuurlijk fantastisch en dat is het ook. Maar het nadeel is hiermee dat dit product vaak maar voor een hele kleine doelgroep is.

Daarnaast heb je de producten waarvoor je minder commissie verdient. Het voordeel is dat deze producten vaak juist wel weer iets zijn wat veel mensen nodig hebben. Mensen zullen deze producten ook sneller aanschaffen.

Je moet dus goed zelf de afweging maken wat jij wilt. Wil je een kleine doelgroep met hogere commissies? Of wil je liever een grote doelgroep met lagere commissies? Er is hierbij geen goede of slechte keuze. Zelf maak ik van beide opties gebruik. Op deze manier spreid ik mijn kansen om geld te verdienen.

Voordelen van affiliate marketing

Er zitten best een paar leuke voordelen aan affiliate marketing. Deze zal ik hier voor je op een rijtje zetten.

 • Opbouwen van een passief inkomen
 • Financieel vrijheid
 • Een inkomen naast je baan
 • Het internet werkt voor jou
 • Slapend geld verdienen (nadat je alles online hebt gezet)
 • Het kost bijna niks om te starten in affiliate marketing

Nadelen van affiliate marketing

Natuurlijk wil ik je een volledig en eerlijk beeld geven over affiliate marketing. Zo kun je zelf misschien beter inschatten of affiliate marketing voor jou winstgevend zal zijn.

 • Het is geen snel rijk worden methode
 • Je moet bereid zijn om je tijd en energie erin te steken
 • Veel concurrentie
 • Doorzettingsvermogen is nodig

Is affiliate marketing winstgevend?

In dit artikel heb je ik je nog niet echt een antwoord gegeven op de vraag of affiliate marketing winstgevend is. Het antwoord is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. Of affiliate marketing winstgevend is, hangt af van meerdere factoren.

Je moet beter worden dan je concurrenten om te scoren in Google. Zonder bezoekers op je website kun je ook geen verkopen maken. Het is dus belangrijk om je te verdiepen in materie om goed te scoren in Google.

is affiliate marketing winstgevend money
Winst maken

De conclusie is dat affiliate marketing zeker wel winstgevend kan zijn. Maar of het daadwerkelijk winstgevend voor jou wordt, hangt heel erg van jezelf af. Je zult geen verkopen maken als je niet bereid bent om je tijd en energie erin te steken. In het begin zal het veel tijd kosten zonder dat het iets oplevert. Later zul je zien dat dit omwisselt.

Zorg ervoor dat het jou lukt om klanten iets te laten kopen via jouw website en je zult zien dat affiliate marketing zeker winstgevend is. De investering die je moet maken om met affiliate marketing bezig te zijn, is heel laag. Zo maak je al snel winst. Ook als je nog niet veel verkopen maakt.

Verder zijn er al genoeg mensen die hebben bewezen dat affiliate marketing zeker winstgevend is. Er zijn genoeg mensen die een goed inkomen hiermee verdienen en ook genoeg mensen die een stuk meer verdienen dan met een doorsnee baan.

Heb jij nog vragen over affiliate marketing? Of over hoe winstgevend affiliate marketing is? Laat dan een reactie onder dit artikel achter!

Plaats een reactie