Tornado Masterclass Review

In mijn review over de Tornado Masterclass lees je alles wat je moet weten voordat je deze cursus aanschaft! Ook zal ik je meer vertellen over alle onderwerpen die aan bod komen in de Tornado Masterclass. Zo kun je precies zien of dit de cursus is wat jij nodig hebt!

In mijn review vertel ik je mijn ervaring met de Tornado Masterclass. Maar niet alleen dat. Ik vertel je ook meer over mijn ervaring met de IMU en Tonny en Martijn. Ik ken ze niet persoonlijk maar zo voelt het bijna wel. Inmiddels heb ik zoveel video’s van hen gezien en evenementen gevolgd dat je bijna het gevoel krijgt dat je ze persoonlijk kent.

Wat is de Tornado Masterclass?

De Tornado Masterclass leert je alles om je eigen online business op te starten. Het is de meest complete online training op het gebied van online marketing! Iets wat iedere online ondernemer gevolgd moet hebben. Voor beginners en gevorderden komt er essentiële informatie aan bod.

De Tornado Masterclass bestaat uit 10 jaar aan informatie en ervaring. Tonny is begonnen als online ondernemer in 2010. Hij is begonnen met de IMU. De Internet Marketing Unie. Later is Martijn erbij gekomen en mede eigenaar geworden. Samen hebben zei IMU opgebouwd tot een miljoenenbedrijf.

Deze kennis en ervaring van Tonny en Martijn is terug te vinden in de Tornado Masterclass. Het is daarmee echt een volledige en complete training geworden.

Op het moment dat de IMU 10 jaar bestond hebben zei een grote actie bedacht. In 6 weken hebben zei een boek geschreven over online marketing die voor alleen verzendkosten besteld kon worden. Het boek is meer dan 15000 keer verkocht in 2 weken. De Tornado Masterclass is het training die ontwikkeld is naar aanleiding van het boek.

Ik vertel je zo meteen hieronder gelijk wat meer over dit boek.

Dat gezegd hebbend, omschrijft eigenlijk al hoe enthousiast ik ben over de Tornado Masterclass. Geïnteresseerd? Lees dan vooral de rest over de Tornado Masterclass in mijn review.

Gelijk door naar de Tornado Masterclass? Dat kan natuurlijk ook! Ga dan door naar deze pagina!

De voorloper op de Tornado Masterclass

Boek De Online Marketing Tornado
Het Boek: De Online Marketing Tornado

Het boek De Online Marketing Tornado is eigenlijk de voorloper op de Tornado Masterclass. Dit boek leert je waardevolle informatie over online marketing.

Waar Tonny en Martijn zelf mee adverteren is dat je niet wilt dat je concurrenten dit boek hebben. Zo waardevol is het. En naar mijn mening hebben ze hier compleet gelijk in.

In het boek worden de zes fasen van de tornado behandeld. Het boek is ook zeker een aanrader om aan te schaffen. Dit zijn 350 pagina’s vol met informatie voor jouw online business op de juiste manier op te bouwen. Dit is verdeeld over de volgende 6 hoofdstukken:

 • De Bezoekersmagneet (Zoekmachine Optimalisatie)
 • De Rode Loper (Conversie optimalisatie)
 • Ultieme Checkout (Betaalprocessen)
 • Affiliate Marketing
 • Memberships
 • Community Building

Het boek kun je al bestellen voor een klein bedrag van 20,-! Hoewel dit een normale prijs is voor een boek vind ik het in dit geval heel erg weinig geld voor heel veel informatie.

De onderwerpen van het boek komen ook terug in de Tornado Masterclass. Alleen hebben ze deze cursus nog wat extra uitgebreid. In de cursus komen naast deze onderwerpen ook andere onderwerpen aan bod. Dit zijn:

 • Strategie
 • Content Marketing
 • Email Marketing
 • Adverteren
 • Sales
 • Tornado Challenge

Deze onderwerpen vormen samen met bovenstaande onderwerpen de Tornado Masterclass. Zoals je aan deze onderwerpen al kunt zien is het echt een complete cursus om je eigen online bedrijf op te bouwen. Al deze onderwerpen dragen bij aan een wervelende business.

Tornado Masterclass IMU

IMU staat voor Internet Marketing Unie. Ik denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat ze koploper zijn in Nederland op het gebied van internet marketing. Het bedrijf wat deze Tornado Masterclass aan bied. De IMU is een bedrijf wat gestart is met alleen Tonny en is uitgeroeid naar een bedrijf met meer dan 30 werknemers.

Het bedrijf is in 2021 verhuist van Amsterdam naar een veel grotere locatie in Utrecht. Hier in Utrecht hebben ze een flinke verbouwing gedaan. Het doel was om een bedrijf te creëren als een basis waar iedereen zich thuis voelt. Zo hebben ze in hun bedrijf gewoon een woonkamer, de tafelvoetbal en de bar mag natuurlijk niet missen.

Zelf vind ik het wel vet hoe ze het aanpakken. Ze zijn niet perse baas of werkgever maar ze werken samen. Iedereen werkt met zijn eigen kwaliteiten. Er wordt niet gekeken naar hoeveel uren je werkt maar meer naar de verantwoordelijkheden. En het is aan het personeel zelf om in te delen hoe en waar ze dit doen.

Ook wordt er veel geïnvesteerd in de bedrijfscultuur. Het belangrijkste bij IMU is altijd dat het team goed met elkaar kan samenwerken. Ook maken ze vakanties met het complete bedrijf. Voor ontspanning en voor het leren. Dit geeft een enorme teambuilding wat ik enorm bewonder.

Respect voor hoe ze het bedrijf leiden anders aanpakken dan het ‘normaal’. Kijk vooral onderstaande video even om zelf meer te zien over de IMU.

Deze video laat je wat meer zien over IMU. Ook zie je Tonny en Martijn aan het woord.

Wie zijn Tonny en Martijn?

Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren zijn de eigenaren van imu.nl. IMU bestaat al sinds 2010. Op dit moment was alleen Tonny nog eigenaar van het bedrijf. Later is Martijn hierbij gekomen. Waar Martijn graag voor Tonny wou komen werken, is Martijn pas bij zijn 5e sollicitatie aangenomen.

Als hij nee antwoord kreeg verzond hij een andere manier om toch binnen te komen. Uiteindelijk is hij aangenomen en nu is hij al meerder jaren mede eigenaar van IMU.

Hierover vertellen ze zelf ook in het begin van deze cursus en ook in hun podcast word dit feit wel eens aangehaald. Inmiddels hebben ze IMU samen tot een succesvol bedrijf gemaakt. Met op dit moment zelfs al 3 dochterbedrijven Phoenix, Huddle en Plug&Pay.

Naast het bedrijf houdt Martijn van zijn sportroutine en Tonny van boeken lezen. Ik vind het altijd fantastisch om naar hun podcast te luisteren. Deze heet Marketing Praat. In hun podcast gaat het altijd over één onderwerp per keer. Daarnaast worden er altijd wel dingen uit hun privé leven aangehaald voor een geintje of om een ervaring te delen.

Naast al deze dingen doen ze ook regelmatig evenementen organiseren. En met corona is dit over gegaan naar online evenementen. Hier heb ik er ook meerdere van bij gewoond. Aanrader om ook te doen mocht je hun gaan volgen.

Als je zelf alvast een beetje kennis wilt maken met Tonny en Martijn raad ik je aan bovenstaande video over IMU te kijken. Hierin zie je Tonny en Martijn aan het woord en leer je meer over de achtergrond van het bedrijf.

Martijn en Tonny IMU

Over Tonny Loorbach

Tonny is wat meer gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en heeft hierover ook een boek geschreven. Doelgericht SEO. Een boek wat bij mij thuis in de boekenkast staat. Het boek is al wat ouder maar nog steeds een aanrader om te lezen.

Het nieuwere boek heet De online Marketing Tornado. Hierover heb ik je eerder in mijn review al wat verteld. Dit boek is door Tonny en Martijn samen geschreven. Uiteraard is dit boek ook in mijn boekenkast terug te vinden. Dit boek begint ook met een hoofdstuk over SEO. De Online Marketing Tornado is inmiddels al meer dan 30.000 keer verkocht. Zeker een aanrader om ook te lezen.

De meeste informatie uit dit boek is ook terug te vinden in deze cursus. De cursus is zelfs nog een stuk uitgebreider aan informatie. Hierin komen onderdelen aan bod die niet in het boek terug te vinden zijn.

Ook buiten IMU is Tonny actief. Zo maakt hij ook een podcast over de Psychologie van succes samen met Albert Sonnevelt. Samen hebben hun Brein tv opgericht. Hierin zitten programma’s die met persoonlijke ontwikkeling en groei te maken hebben.

Over Martijn van Tongeren

Martijn is daar in tegen meer gespecialiseerd in marketingfunnels en segmentatie. Zo hebben Tonny en Martijn beide hun eigen specialisaties.

Er is natuurlijk wel wat gebeurd voordat Martijn mede eigenaar is geworden van IMU. Ooit was hij gewoon klant. Net zoals heel veel andere mensen ook klant zijn. Maar hij wou meer. Martijn is begonnen bij de klantenservice van de IMU. Daarna is hij doorgegroeid tot manager en uiteindelijk tot mede eigenaar.

Naast de IMU heeft Martijn een grote passie voor sporten. Vooral fitness. Voordat hij naar zijn werk gaat begint hij de dag met een work-out in de gym. Iets wat hij wel vaker in een podcast al heeft gedeeld.

Hoe ziet de Tornado Masterclass eruit?

In het screenshot boven deze tekst zie je hoe de Tornado Masterclass eruit ziet. Bij trainingen kun je de specifieke cursus vinden die je hebt aangeschaft. Je zult zien dat hier heel veel meer cursussen staan dan alleen de Tornado Masterclass.

Bij aanschaf van de Tornado Masterclass krijg je gelijk overal toegang tot. Je wordt dan lid van IMU+. Met een lidmaatschap kun je onbeperkt alle trainingen kijken en heb je toegang tot de online community. Hierover vertel ik je nog wat meer later in mijn review.

Ik denk dat je inmiddels al weet dat de Tornado Masterclass volledig online te volgen is. Het grote voordeel hierbij is dat je deze masterclass vanuit huis of onderweg kunt volgen. Zolang je internet hebt kun je toegang krijgen. Ook krijg je toegang tot de app. Hierop kun je ook de cursus verder volgen.

12 modules, 74 lessen

De Tornado Masterclass is opgedeeld in 12 verschillende modules. Deze hebben samen 74 lessen. Dit gaat allemaal over onderwerpen die te maken hebben met online marketing en je eigen online business opbouwen. In het screenshot kun je precies zien welke onderwerpen dit zijn. Ook ga ik verder in mijn review over de Tornado Masterclass meer vertellen over deze verschillende modules.

Tornado Masterclass Review - Screenshot overzicht van de modules
Screenshot met een overzicht van de verschillende modules in de Tornado Masterclass

Bij elke module krijg je ook een audio afspeellijst en een toets. De audio afspeellijst is bijvoorbeeld handig voor onderweg. Oordoppen in of koptelefoon op en je kunt verder met het volgen van de Tornado Masterclass. De audio afspeellijst komt overeen met de audio in de video’s.

Per les krijg je eerst een video. Sommige video’s duren gerust een uur of langer. Neem dus echt de tijd om alles compleet te luisteren. Elke video zit bomvol met informatie. Onder deze video’s staat vaak nog aanvullende informatie, pdf bestanden of links ergens naar toe.

De toets is om je kennis te testen aan het einde van een module. Hiermee kun je zelf zien of je de belangrijkste onderwerpen goed hebt opgeslagen. Als je veel fouten maakt in een toets is het aan te raden verschillende video’s nog een keer te volgen. Dit kun onbeperkt doen als je de cursus eenmaal hebt aangeschaft.

Module 1 Strategie

De eerste module begint met het geheim van de IMU. Spannend..

Daarna start je met het maken van je eigen marketingplan. Dit klinkt misschien al gelijk heel erg ingewikkeld. Maar door middel van vragen die je moet beantwoorden gaat dit bijna vanzelf. Martijn laat je goed nadenken over wie je doelgroep is en wat deze doelgroep wil enzovoort. Als je de tijd neemt om deze stappen allemaal te volgen, krijg je een uitgebreid plan met ideeën waarop je kunt inspelen met jouw business.

Het volgende onderdeel in deze module gaat dieper in op hoe je bezoekers kunt krijgen op je website of verkooppagina. Je leert hierbij meer over de bezoekerspiramide.

Het laatste stukje informatie in de eerste module leert je meer over het Tornado model. Dit is eigenlijk een stukje uitleg over hoe de hele training in elkaar zit. Ook wordt er uitgelegd dat je de cursus op verschillende manieren kunt volgen afhankelijk van je doel.

tornado masterclass review module 1
Screenshot Module 1

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Het IMU geheim
 • Marketingplan op één A4
 • Doelgroep bereiken
 • Het tornado model

Module 2 Zoekmachine Optimalisatie

De tweede module geeft je eerst meer uitleg over hoe Google werkt met zoekresultaten. Je krijgt meer uitleg over het verschil tussen SEA en SEO. Hier leer je hoe je jouw website waardevol maakt voor je bezoeker.

Om te scoren in Google moet je weten op welke keywords je gevonden wordt. Zo kun jij je teksten optimaliseren om zo hoog mogelijk in Google te scoren. Dit is een gratis manier op zoekverkeer naar jouw website te krijgen. Elke stap wordt uitgelegd met verschillende voorbeelden.

Ook krijg je in deze module een aantal tips hoe je kunt werken aan je technische SEO. Dit zijn manieren om je website waardevol te maken naast je artikelen en gewone SEO.

Ook hiermee kun je je onderscheiden van je concurrent. Mocht je beide een waardevol artikel hebben over hetzelfde onderwerp dan kun je met andere dingen onderscheid maken. Dit zijn onderwerpen zoals linkbuilding, smart content en manieren voor een schone website code.

Je krijgt hier de uitleg over manieren om ervoor te zorgen dat jouw website het beste wordt. En dat is uiteraard wat je wilt voor jouw eigen online business.

Screenshot video module 2: smart content
Screen van de video over Smart Content. Dit gedeelte gaat over linken op je website.

De onderwerpen in deze module zijn:

 • De bezoekersmagneet
 • Scoren op zoekwoorden
 • Backlinks
 • Smart content
 • Technische SEO

Module 3 Content Marketing

In module 3 ga je verder met alles over content marketing. In de module content marketing leert je om waarde te geven aan je bezoekers. Ook leer je waarom het belangrijk is in deze tijd om op deze manier je verkopen aan te pakken.

Wanneer koop jij iets? Wanneer je alleen een advertentie ziet met de prijs en een koopknop? Of koop je sneller iets als je hiervan reviews kan vinden of video’s met informatie wat voor jou interessant is? Hoe dit werkt, wordt uitgebreid uitgelegd in deze module.

Ook krijg je een beter idee hoe je makkelijk kunt starten met zelf video’s of een podcast maken. Voor mij was het een eyeopener hoeveel je kunt doen met maar één video. Hoewel ik eerlijk zal toegeven dat ook ik mezelf nog niet 100% zelfverzekerd voel achter een camera.

screenshot_video_module_3
In deze afbeelding zie een screenshot uit een video van module 3. Hier wordt uitgelegd hoe Tonny en Martijn video’s van een evenement kunnen gebruiken voor YouTube, podcast, social media enz.

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Value first
 • Content canon
 • Content bakery
 • Smart content
 • Technische SEO

Module 4 Conversie Optimalisatie

Conversie optimalisatie heeft alles te maken met verkopen maken of zorgen dat klanten actie ondernemen op jouw website.

Je wilt dat jouw website zo is ingericht dat iemand uiteindelijk iets gaan aanschaffen. Of misschien dat je bezoekers zich inschrijven op je email lijst of aanmelden voor een gratis e-book.

Dit zijn onder andere dingen die je leert in deze module over conversie optimalisatie. Kort samengevat: Je leert hoe je kan zorgen dat je huidige of toekomstige bezoekers sneller over gaan tot actie. Dit kan zijn daadwerkelijk iets kopen of dat deze persoon je gaat volgen of social media.

Tornado Masterclass Marketing Funnels
Screenshot van de video over marketing funnels

De onderwerpen in deze module zijn:

 • De rode loper
 • De 3 V’s van aandacht
 • Conversiegericht design
 • Neurowebdesign
 • Landingspagina’s
 • Marketing funnel
 • Integratie marketing

Module 5 Betaalprocessen

In de module betaalprocessen gaat het over je betaalpagina. Deze pagina is misschien wel de belangrijkste pagina van je website. Omdat hier je geld daadwerkelijk binnen komt.

Wist je dat een verkeerd ingedeelde betaalpagina je totaal aantal verkopen verlaagd? In deze module leer je hoe jij je betaalpagina kunt optimaliseren. Hiervoor krijg je meerdere voorbeelden.

Ook krijg je uitleg en voorbeelden hoe jij op je op betaalpagina extra geld kunt verdienen. Je leert hoe je kassakoopjes en upsells toe kunt voegen en hiermee je orderwaarde flink kunt verhogen.

Waarom is dit interessant? Het mooie is hierbij dat je geen extra energie hoeft te steken in het vinden van nieuwe klanten. Je kunt gewoon je huidige klant meer verkopen. Deze klant is al vertrouwd met jouw en heeft interesse. De ideale doelgroep dus voor extra verkopen. In deze module leer exact hoe jij dit allemaal toe kunt passen.

upsells_en_kassakoopjes
Screenshot van een betaalpagina met kassakoopje

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Betaalpagina
 • Upselss

Module 6 Email Marketing

Email marketing is een extra manier om inkomsten te genereren naast je website. Je krijgt hiermee een eigen achterban met klanten die fan van jouw zijn of kunnen worden. Met je emaillijst heb je zelf de controle wat jij met je achterban wilt delen.

In deze module leer je hoe je een e-mails op kunt stellen. Ook krijg je alle dingen die je wel en vooral ook niet moet doen. Met deze tips weet je precies hoe jij e-mails kunt schrijven voor jouw volgers. Ook hierbij wordt alles uitgelegd aan de hand van real life voorbeelden.

Daarnaast leer je hier ook hoe je email funnels op kunt bouwen. Een funnel houd in dat je klanten echt mee neemt in een proces om uiteindelijk een verkoop te realiseren. Op deze manier zorg je ervoor dat je klanten al een aanschaf willen doen bij jouw al voordat je met je aanbod komt.

Verder leer je meer over email segmentatie. Zo kun je verschillende klanten verschillende e-mails sturen. Je kunt op basis van of mensen iets openen of ergens op klikken de volgende email bepalen. Zo kun je inspelen op het gedrag van je klanten. Dit is heel erg interessant als je bezig gaat met email marketing.

direct_mailings
Een aantal onderwerpen waar je uitleg over krijgt in één van de video’s

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Waarde van een mailinglijst
 • Direct mailings
 • Email funnels
 • Segmentatie

Module 7 Adverteren

Een andere manier om inkomsten te generen met je website is het adverteren. Dit kan op verschillende manieren. In de module adverteren leer je meer over adverteren op Facebook, Google, YouTube en LinkedIn.

Deze module wordt niet door Tonny en Martijn gegeven. Hier hebben ze een extern bedrijf ingeschakeld. Dit is van Youri Meuleman. De kans is vrij groot dat je wel eens advertenties van hem bent tegen gekomen op bijvoorbeeld Facebook.

Youri Meuleman heeft meerdere bedrijven op het gebied van adverteren. Hij is hier dus een expert in. Daarom is het leuk om ook van hem hier dingen te leren. Hij legt alles uit over adverteren en wat het je allemaal op kan leveren.

Naar mijn mening is het ook goed dat ze hiervoor een extern iemand inschakelen. Dit doen ze namelijk in praktijk ook. Ze maken niet hun eigen advertenties. Ondanks dat je Tonny en Martijn in bijna elke advertentie voorbij ziet komen.

youri_meuleman_module_adverteren
In het midden op deze foto zie je Youri Meuleman, expert in online adverteren

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Advertising Introductie
 • Facebook advertenties
 • Google advertenties
 • YouTube advertenties
 • LinkedIn advertenties

Module 8 Sales

Veel ondernemers en jij misschien ook hebben er een hekel aan om te verkopen. Want een goed product verkoopt zichzelf. Of toch niet. Want wanneer weet iemand of jouw product een goed product is?

Daarom leer je in deze module hoe je zoveel mogelijk sales maakt zonder te ‘verkoperig’ te zijn. Verkopen gaat namelijk niet automatisch. Je zult er wat voor moeten doen. Klanten moeten jouw product echt willen hebben voordat ze overgaan te aankopen.

Ook leer je in deze module hoe je sales kunt maken met het geven van een Webinar. Je kunt hier zelfs een kleine business mee bouwen waarmee je alleen sales Webinars geeft. Geef een goed Webinar met veel informatie en zorg voor een keigoed aanbod aan het einde. Dit is heel kort samengevat wat je moet doen. Alle details hiervoor leer je uiteraard in de video die in deze module erbij zit.

Dit is niet het enige wat je leert in deze module. Ook leer je hoe je op een goede manier een product lancering kunt doen. Een product lancering kan voor een enorme piek zorgen in je omzet. En de module eindigt met een video over hoe je een goede follow up kunt doen. Uiteraard ook weer voor extra omzet.

cialdini_sales
In deze video (Cialdini) in de cursus leer je meer over hoe je op een juiste manier zoveel mogelijk sales kunt maken

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Piekmomenten
 • Cialdini
 • Sales webinars
 • Product lanceringen
 • FollowUp

Module 9 Affiliate Marketing

In de module Affiliate Marketing leer je hoe je anderen mensen voor jouw kunt laten verkopen. Affiliates kun je ook wel zien als de meest ideale werknemers. Je betaald affiliates namelijk alleen op het moment dat ze een daadwerkelijke verkoop voor je realiseren.

Beide kanten op is dit een ideaal systeem. Affiliates zorgen voor jouw voor extra klanten en inkomsten. En voor de affiliate zelf is de motivatie om te verkopen hoog. Met meer verkopen verdienen ze meer. En des te hoger de commissie des te hoger de motivatie om veel verkopen te maken.

Hoe affiliate marketing in detail werkt leer je verder in deze module. Ook krijg je uitgebreid uitleg hoe je affiliates kunt vinden die met jouw kunnen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan mij als eigenaar van persoonlijkegroeionline.nl 🙂

Tornado Masterclass Review Affiliates Vinden
Over Affiliates

De onderwerpen in deze module zijn:

 • De ideale werknemer
 • Commissies
 • Affiliates vinden
 • Affiliates trainen

Module 10 Memberships

Een groot voordeel van Memberships zijn de wederkerende inkomsten. Je kent bijvoorbeeld wel Netflix, Office 365 of on that ass. Al deze bedrijven zorgen ervoor dat je een membership bij hun kunt afsluiten. Je hoeft bij een membership dus niet telkens opnieuw bij dezelfde klant af te sluiten.

Je inkomsten lopen door zolang een klant lid blijft. Zo heb je ook al toekomstige inkomsten klaar staan. En de klant kan lid blijven zolang hij of zij dat interessant vind. En voor eigenlijk elke branche is er wel iets te bedenken waarmee je een lidmaatschap kunt afsluiten.

Dit kun jij ook doen met jouw eigen bedrijf. Maar hoe kom je aan deze leden? Hoe maak jouw membersite aantrekkelijk? Hoe bouw je jouw membersite op? En hoe krijg jij ook die wederkerende inkomsten? Dit leer je allemaal in deze module!

tornado masterclass review module 10
Op dit screenshot zie je de voordelen van memberships. Je omzet is doorlopend en er blijven inkomsten. Het voorbeeld is van de IMU zelf in 2020.

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Het sneeuwbaleffect
 • Membersites
 • Wederkerende inkomsten

Module 11 Community Building

In een Community verzamel je de mensen met dezelfde interesses. Een community opbouwen zorgt ervoor dat al je klanten altijd een plaats hebben om hun vragen te stellen. Je zult zien dat ook andere leden al antwoorden gaan geven op deze vragen. Ze nemen je letterlijk werk uit de handen.

Mensen met dezelfde interesses voelen zich verbonden met elkaar. Dit zorgt voor extra klantgeluk. En als je klantgeluk hoog ligt dan worden je klanten vanzelf fans.

Ik heb een interessant artikel voor je waarom een community met fans zo belangrijk voor je is. Waarom je deze fans maar al te graag wilt hebben. Het artikel is wel geschreven in het Engels. Lees hier het artikel over 1000 True Fans.

tornado masterclass module 11 community
In dit screenshot zie je op volgorde hoe belangrijk een community kan zijn. Ergens bij horen staat op plaats 3 nog voor waardering en groei.

De onderwerpen in deze module zijn:

 • Klantgeluk
 • Niche community
 • Engagement

Module 12 Tornado Challenge

De Tornado Challenge is opgedeeld in 5 dagen. Het is een live opgenomen challenge die je nu zelf online kan volgen aan het einde van de Tornado Masterclass. De dagen zijn verdeeld met de volgende onderwerpen:

 • Ken je klant
 • Salesflow
 • Leadflow
 • Bezoekers
 • Opschalen

Deze challenge zou ik persoonlijk pas gaan volgen nadat je de volledige Masterclass hebt gevolgd. Met de informatie die je hebt geleerd, kun je het meeste uit je challenge halen. Je kunt het zien als een soort examen voor de Tornado Masterclass.

Mijn review en ervaring met de Tornado Masterclass

Als ik deze Tornado Masterclass als beginner had gevolgd had ik veel sneller hetzelfde punt bereikt als waar ik nu ben. Veel informatie is voor mij inmiddels wel bekend. Maar hier heb ik jaren over gedaan om dit te leren. In deze Masterclass is al deze informatie op één plek te vinden.

Als ik dit in één keer had geleerd had mijn website vanaf het begin beter gefunctioneerd. Ook had ik al veel sneller goed kunnen scoren Google. Als jij snel alles wilt leren voor je eigen online business is deze Masterclass echt een aanrader.

In de Masterclass krijg je eerlijke en goede informatie van Tonny en Martijn. Ze laten voorbeelden en resultaten uit hun eigen bedrijf zien. Dit maakt de informatie erg betrouwbaar. Ook zie je door de echte voorbeelden precies wat de effecten zijn van alle tips en trucs die je leert.

Pluspunten

 • Zeer complete uitgebreide cursus
 • Makkelijk leren door middel van video’s kijken en luisteren
 • Een echte basis om je eigen online bedrijf op te bouwen
 • Veel tips die je direct kunt toepassen
 • Alles wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden
 • Expert Youri Meuleman geeft uitleg over online adverteren
 • Uitleg door middel van ervaringen en voorbeelden

Minpunten

 • Zorg dat je de tijd neemt voor deze training. Alle video’s zitten zo vol met informatie dat je er niet zomaar even doorheen kijkt.
 • Een aantal dingen waar ze uitleg over geven heb je nog andere tools of software voor nodig. De informatie is waardevol maar niet alles is 100% uit te voeren zonder het gebruik van Huddle, Phoenix of Plug&Pay.
 • Zonder eigen online product is er minder van de training echt waardevol.

Ervaringen van anderen

Er zijn er al veel ondernemers die deze cursus hebben gevolgd. Een aantal hiervan hebben hun ervaring ook gedeeld. Deze reviews kunnen klanten achter laten op Google bij het bedrijf van IMU. Zelf laten Tonny en Martijn op hun website ook altijd reviews zien van deze klanten. Deze kunnen ze inladen vanuit Google op hun website. Ook dit leer je de cursus.

Hieronder deel ik je een screenshot met ervaring van echte klanten.

screenshot reviews klanten tornado masterclass
In dit screenshot zie je ervaringen van echte klanten van de IMU

Meer reviews kun je lezen op de pagina van de Tornado Masterclass of kun je zelf vinden op Google bij de IMU.

Maak kennis met de Tornado Masterclass

Ik heb je nu in mijn review al een hoop verteld over mijn mening en de inhoud van de Tornado Masterclass. Maar ik kan me zo voorstellen dat je het graag zelf een beetje ervaart. Daarom een video hieronder uit de Tornado Masterclass.

Deze video is de exacte video uit module 3 met het onderwerp Content Bakery. Het gaat over meer content maken in minder tijd. In deze video voert Tonny het woord. In de Masterclass wordt het een beetje afgewisseld wie er per video aan het woord is.

In deze video zie je hoe ze hun eigen bedrijf als voorbeeld gebruiken om dingen aan jouw uit te leggen. Je kunt al deze tips gelijk toepassen op je eigen bedrijf.

Een video als deze kun je ook verwachten bij de andere video’s. Sommige zijn iets korter maar andere ook veel langer.

Video uit Module 3: Content Bakery

Wanneer is de de Tornado Masterclass voor jouw een aanrader?

De Tornado Masterclass is een aanrader voor iedereen die een eigen online bedrijf wil starten en meer wil leren over marketing. Verder is het waardevol om de Tornado Masterclass te volgen in één van de volgende gevallen:

 • Verkopen van een eigen product
 • Leren om hoger te scoren in Google
 • Meer verkopen uit je bezoekers halen
 • Hoe je marketing funnels opzet
 • Neurowebdesign
 • Alles over opt-in pagina’s, verkooppagina’s, landingspagina’s en betaalpagina’s
 • Een eigen community op wilt bouwen
 • Leren hoe je voor memberships kunt zorgen
 • Social Media campagnes opzetten
 • Als je gebruik wilt maken van affiliates

Één of meer van deze onderwerpen precies wat jij nodig hebt? Dan is de Tornado Masterclass zeker een aanrader voor jouw!

Start vandaag nog!

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk wil je weten wat het kost om deze cursus te volgen. De cursus is tegenwoordig niet meer los te kopen. Dit klinkt misschien heel erg negatief maar dat is het niet. Je sluit tegenwoordig hiervoor een abonnement af bij IMU plus. Je kiest hierbij zelf of je een maand- of jaarabonnement wilt afsluiten.

Het kan zijn dat je op andere plaatsen ziet dat de cursus aan te schaffen is voor een actieprijs van 197,- of de eenmalige 350,-. Dit is beide niet meer relevant. Er wordt sinds eind Januari 2022 geen enkele cursus meer los verkocht bij de IMU. Een lidmaatschap is noodzaak als je deze cursus wilt volgen.

De kosten hiervoor zijn 60,- per maand of 597,- per jaar. De bedragen zijn exclusief btw.

Is dit bedrag het waard? Het bedrag is het zeker waard! Het is ongelofelijk hoeveel informatie je in deze cursus krijgt. Met deze training voorkom je een hoop fouten in het starten van je online onderneming. Je leert in één keer goed hoe je alles moet doen. Zo zul je echt onwijs veel sneller een goede online onderneming opgebouwd hebben!

Natuurlijk zijn er nog veel meer online cursussen te vinden op het gebied van online marketing. Hoewel IMU mijn voorkeur heeft, wil dit niet zeggen dat de andere cursussen niet waardevol zijn. Waarom ik dan toch IMU+ aan raad?

 • Samengesteld door de koplopers op het gebied van online marketing
 • Het meest complete platform met enorm veel cursussen
 • De kans is groot dat de andere online marketing specialisten hun kennis ook bij IMU hebben opgedaan
 • Je blijft lid zo lang je zelf wilt
 • Toegang tot alle cursussen, opnames van events, website review marathons, Webinars, gastsprekers en nog veel meer.

Hoe werkt IMU plus?

Met IMU+ heb je toegang tot alle cursussen van de IMU. Een completer online programma op het gebied van online marketing is er niet. Hieronder zal ik screenshots met je delen van alle cursussen die te vinden zijn in IMU+. Zo kun je zelf zien welke trainingen er tussen zitten en welke voor jouw interessant zijn!

Ik weet dat er in 2022 nog een extra nieuwe cursus toegevoegd zal worden. Dit wordt een cursus over neuromarketing. Dit is een soort van copywriting. Een cursus waarvan ik verwacht dat deze enorm waardevol zal zijn.

Mijn review heb ik nu alleen geschreven over de Tornado Masterclass. Deze zie je links bovenin op het onderstaande screenshot. De rest zijn allemaal andere waardevolle cursussen waar je ook toegang tot krijgt bij een lidmaatschap van IMU.

imu_plus_deel1
imu_plus_deel2
imu_plus_deel3
imu_plus_deel4
imu_plus_deel5
Inhoud IMU+

Garantie

Als je lid wilt worden van IMU plus is er altijd een niet goed geld terug garantie. Deze is 14 dagen geldig. Mocht je na het lid worden toch niet tevreden zijn om welke reden dan ook is het altijd mogelijk om je lidmaatschap stop te zetten.

Twijfel je nog? Ik raad je aan om je gewoon aan te melden. Ervaar zelf hoe makkelijk IMU plus werkt door deze cursus en eventueel ook andere cursussen te gaan volgen.

Tornado Masterclass Aanschaffen

We zijn aan het einde van mijn review over de Tornado Masterclass aangekomen. Als je mij hele review hebt doorgelezen weet je nu inmiddels wel wat je kunt verwacht bij de Tornado Masterclass.

Ik vind het een enorme aanrader om deze cursus te volgen als jij een eigen online business op wilt bouwen. Je leert over alle aspecten van online marketing die hiervoor nodig zijn. Daarnaast krijg je toegang tot enorm veel cursussen in IMU+. De koploper op het gebied van internet marketing.

Twijfel je over aanschaffen? Je krijgt natuurlijk een niet goed geld terug garantie! Je kunt dus zonder consequenties het gehele programma 14 dagen uitproberen. Ik ben er van overtuigd dat je na deze 14 dagen nog lang niet klaar bent met leren en je heel graag langer lid blijft!

Wil jij je eigen online business starten? Voorkomen dat je hier jaren over doet? Alles leren om de beste speler te worden?

Plaats een reactie